Een vraag buiten de FAQ?
Chat met ons of bel:

085 - 06 01 030

Ma-Vr: 09.00-19.00

Haartransplantatie Kosten Alternatief

Haartransplantatie... kosten en alle informatie

Meer dan 100.000 mensen gebruiken al IMPERIO Haarvezels

Onzeker door je dunne haar of kale plekken?

Hier is jouw oplossing.
In 20 seconden weer vol en dik haar.

Voor veel mensen is hun eigen haar een belangrijk uiterlijk kenmerk. 

Kapsels beïnvloeden schoonheidsidealen en kunnen het uiterlijk van een persoon totaal veranderen. 

Een terugwijkende haarlijn, kale plekken of zelfs een kaal hoofd zijn daarom vaak ongewenst. Ze kunnen zelfs tot ernstige psychologische stress leiden. 

Een van de verschillende mogelijkheden om specifiek iets tegen haaruitval te doen is haartransplantatie.

Maar wat is haartransplantatie eigenlijk?
Voor wie is haartransplantatie geschikt en waar moet je op letten?
Wat zijn de haartransplantatie kosten?

Hier vind je alle belangrijke informatie over haarimplantatie.

WAT IS EEN HAARTRANSPLANTATIE PRECIES?

Haartransplantatie, ook wel haarimplantatie genoemd, is een chirurgische ingreep. 

De arts verwijdert haar van het lichaam en brengt het weer aan op plaatsen waar weinig of geen haar is. Met andere woorden, er vindt een soort herverdeling van het haar plaats. 

Het is een veelgebruikte methode, vooral bij haaruitval, om dunner wordende plekken effectief en op lange termijn te bestrijden. Haartransplantaties zijn er zowel voor vrouwen als voor mannen.

Haartransplantatie Kosten en Informatie

De belangrijkste factor voor een natuurlijk resultaat is de haarlijn. De arts transplanteert het haar dus niet gewoon in grote klonters of in rijen. Hij imiteert zo goed mogelijk het natuurlijke patroon waarin het haar groeit.

Daarom is het belangrijk dat je je vooraf vertrouwd maakt met de verschillende soorten haartransplantatie. Pas dan zul je echt tevreden zijn met het eindresultaat.

Voordat je je haar laat implanteren, moet je met een specialist praten. Zij kunnen je de best mogelijke adviezen en informatie geven. 

Zoals elke medische ingreep brengt ook haartransplantatie risico’s en bijwerkingen met zich mee, waar je vooraf goed over moet nadenken. 

Bovendien dekken ziektekostenverzekeraars de kosten van haartransplantaties niet, waardoor de hoge kosten ook een doorslaggevende factor zijn.

TIP
Je kunt kiezen uit veel verschillende methoden van haartransplantatie. Ze verschillen in duur, toepassingsgebieden en prijs. Door het gebruik van verschillende technieken worden meer of minder realistische resultaten bereikt.

En voor wie een haartransplantatie iets te veel van het goede is, zijn er goede alternatieven om dunner wordende en uitdunnende gebieden te bedekken. 

Er zijn producten die je eigen haar er weer vol uit laten zien, zoals IMPERIO haarvezels. Het is gemakkelijk te gebruiken en veel goedkoper dan haartransplantatie.

WAT ZIJN DE VEREISTEN VOOR EEN HAARTRANSPLANTATIE?

Ben je geïnteresseerd in een haartransplantatie of wil je wat basisinformatie over het onderwerp? Hier vind je antwoorden op alle belangrijke vragen.

WIE KAN ER ÜBERHAUPT EEN HAARTRANSPLANTATIE KRIJGEN?

In principe kan iedereen die ontevreden is over zijn haardichtheid haar laten implanteren. Er moet echter aan twee voorwaarden voldaan zijn:

  1. Het haarverlies moet blijvend zijn. Als het veroorzaakt wordt door een ziekte of tijdelijke medicatie, zal het haar uiteindelijk teruggroeien. Een bezoek aan de dokter is daarom onvermijdelijk vóór een haartransplantatie, om de oorzaak van het haarverlies vast te stellen.
  2. Alle patiënten die lijden aan androgenetische alopecia (= erfelijke haaruitval) of hormonaal veroorzaakte haaruitval zijn geschikt voor een autologe haartransplantatie. Dit betreft bijvoorbeeld vrouwen in de menopauze en mannen met een genetische aanleg voor kaalheid. Ook geschikt zijn gevallen van littekenvorming bij haaruitval, bijvoorbeeld door ongelukken, operaties of bestraling.
  3. Er moeten nog voldoende gezonde haarwortels op het hoofd zijn die getransplanteerd kunnen worden.
WAAR KAN IK HAARTRANSPLANTATIES LATEN DOEN?

Haartransplantaties zijn mogelijk over het hele lichaam.

WIE VOERT HAARTRANSPLANTATIES UIT?

Er zijn wereldwijd veel klinieken en artsen die haarverdikking aanbieden. U moet er echter goed over nadenken of u de procedure in het buitenland wilt laten uitvoeren. 

Zij adverteren vaak met lage prijzen voor haartransplantaties in Turkije, bijvoorbeeld. Het risico op fouten is echter veel groter. 

Een vrijblijvende raadpleging in een kliniek of praktijk kan nuttig zijn bij de keuze van een arts.

HEEFT MIJN LEEFTIJD INVLOED OP HET RESULTAAT?

Nee, een eigen haartransplantatie kan ook op jongere leeftijd worden uitgevoerd. 

De vervolgkosten voor de behandeling zijn dan echter aanzienlijk hoger, omdat haaruitval een levenslang proces is! Het haar zal blijven uitvallen, zodat vervolgbehandelingen nodig zijn. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van medicatie.

Een mogelijkheid om deze nabehandeling te vervangen is het aanvullend gebruik van haarvezels. Op de lange termijn zal je dit veel geld besparen! Doordat de katoenvezels zich aan het (getransplanteerde) eigen haar hechten, wekken ze de indruk van vol, gezond haar. 

De haarvezels kunnen worden aangebracht met een verstuiver en verzegeld met IMPERIO fixeerspray zodat het de hele dag blijft zitten. Je kunt het gemakkelijk onder de douche verwijderen. 

Het wordt goed verdragen en is gemakkelijk aan te brengen. Dit maakt het ideaal als tijdelijke oplossing totdat het getransplanteerde gebied genezen is, en ook om probleemgebieden die zich nog steeds voordoen, te verbergen.

WAT KOST EEN HAARTRANSPLANTATIE?

Haartransplantaties zijn dure ingrepen. 

Afhankelijk van de grootte van het gebied en de complexiteit van de transplantatie, lopen de kosten sterk uiteen. In de regel moet je rekening houden met minimaal enkele duizenden euro’s. 

Aangezien het om een zuiver cosmetische ingreep zonder medische noodzaak gaat, dekken de ziektekostenverzekeraars de kosten niet.

WAT GEBEURT ER TIJDENS EEN HAARTRANSPLANTATIE?

Bij elke haartransplantatie verwijdert de arts haarwortels bij de patiënt (onder plaatselijke verdoving). Daarna transplanteert hij ze terug in een haarloze zone. Het donorhaar komt dus van de patiënt zelf. Daarom wordt het vaak een autologe haartransplantatie genoemd.

De arts transplanteert ongeveer 10-20 haren per vierkante centimeter van de hoofdhuid. Deze waarde varieert van patiënt tot patiënt, want ieder mens heeft zijn eigen haarstructuur en daarom moet de natuurlijke haargroei individueel aangepakt worden.

Haartransplantatie alternatief IMPERIO haarvezels

In één sessie kunnen ongeveer 500-2000 grafts (transplantaten) verwerkt worden.

Voor zeer grote oppervlakten is het daarom vaak nodig de behandeling in meerdere zittingen uit te voeren.

Er zijn verschillende methoden om haarwortels te oogsten en te transplanteren. 

Ze verschillen zowel in de procedure als in de bereikte resultaten. Je wordt hierover vóór de ingreep ingelicht door je arts, met wie je eerst een voorgesprek hebt. 

Hij of zij zal dan een foto nemen van het gebied in kwestie en de gewenste haarlijn markeren. Zo kun je precies zien wat er tijdens de operatie op je hoofd zal gebeuren. 

De arts zal je ook inlichten over mogelijke risico’s en bijwerkingen van de ingreep.

MMG-METHODE

De MMG-methode is de meest uitgevoerde haartransplantatie methode in Nederland. 

De procedure duurt tussen 3 en 9 uur en kan meestal in één zitting gedaan worden. Er wordt een reepje huid genomen van het achterhoofd, waar gezond haar groeit. 

Onder een hoge-resolutie microscoop wordt de strip dan verdeeld in zogenaamde mini- en micrografts. Dit zijn middelgrote en kleinere stukjes huid die ongeveer 1-4 (micrografts) of 4-8 (minigrafts) haarwortels bevatten, afhankelijk van hun grootte. Er worden kleine gaatjes in de kale plek geopend, waarin dan de transplantaten worden ingebracht.

Een probleem met de MMG-methode is het grote litteken achter op het hoofd. Soms is het tot 1 cm breed. 

Er moet voldoende haargroei op deze plaats zijn om het te bedekken. Vaak veroorzaakt het litteken ook een gevoel van spanning in de huid.

Omdat deze methode de natuurlijke bundeling van het haar grotendeels negeert, is de kans groot dat het resultaat er onnatuurlijk of “gestanst” uitziet.

FUT-METHODE (STRIPTECHNIEK)

Een verdere ontwikkeling van de MMG-methode is de zogenaamde FUT-methode. Hier wordt ook een reep huid met haar verwijderd en ontleed. 

Het is echter niet verdeeld in mini- en micrografts, maar in folliculaire eenheden (natuurlijk groeiende haarbundels).

Deze FU (folliculaire eenheden) worden dan met een fijne naald in minuscule kanaaltjes in de huid ingebracht. Ze genezen vanzelf en hoeven niet gerepareerd te worden.

Wat zijn de haartransplantatie kosten bij de FUT-methode?

De procedure duurt ongeveer 2-8 uur, afhankelijk van de grootte van het gebied, en kost vanaf € 2500. Na 2 weken kunnen de hechtingen uit de strip gehaald worden, na 4 weken zijn de transplantaten genezen.

In tegenstelling tot de MMG-methode is het resultaat van FUT veel natuurlijker. Door de zeer korte genezingstijd en de hoge groeicijfers, en de zachte procedure, heeft deze methode de MMG-methode wereldwijd al vervangen. In Nederland wint FUT ook terrein.

FUE METHODE

De meest geavanceerde haartransplantatietechniek is de FUE-methode.

In vergelijking met de MMG en FUT-methoden wordt hier het verwijderen van een reep huid volledig vermeden, om littekenvorming tot een minimum te beperken. In plaats daarvan worden afzonderlijke folliculaire eenheden uit het hoofd verwijderd. Deze bestaan uit 1-5 haren met wortels. Omdat ze maar ongeveer 0,5 – 1 mm groot zijn, vormen zich alleen micro-littekens die bijna onzichtbaar zijn voor het oog. De geoogste grafts worden geprepareerd en in het haarloze gebied ingebracht.

De FUE-methode is erg ingewikkeld en daarom alleen geschikt voor kleinere gebieden. Omdat het resultaat heel natuurlijk is, wordt het vaak gebruikt om haarcontouren te reconstrueren, bijvoorbeeld op het voorhoofd.

Het voordeel van de FUE-methode, afgezien van de microsneden, is dat kapsels met heel kort haar mogelijk zijn, omdat er geen lang litteken bedekt hoeft te worden.

Het nadeel is echter de lagere groeisnelheid in vergelijking met de FUT-methode. Bovendien is een betrekkelijk groot donorgebied nodig. De dokter scheert dit voor de ingreep. 

De eigenlijke transplantatie is vrij tijdrovend en neemt ongeveer 5 – 8 uur per sessie in beslag. De daaropvolgende regeneratiefase duurt 4 weken, net als bij de FUT-methode.

Wat zijn de haartransplantatie kosten bij de FUE-methode?

De FUE-methode is ook de duurste vorm van haartransplantatie en kost vanaf € 3.500, afhankelijk van de procedure.

HAARTRANSPLANTATIE UITGEVOERD - EN NU?

104623061 S

Na de transplantatie moet je op een paar dingen letten, vooral in het begin. 

Afhankelijk van de soort operatie worden de hechtingen na ongeveer 2 weken verwijderd.

Hier vind je alle belangrijke informatie over de nazorg en verzorging van de transplantatieplaats.

WAT ZIJN DE NEVENEFFECTEN VAN HAARIMPLANTATIES?

Dit is voor iedereen verschillend. Kortetermijneffecten kunnen optreden:

De behandelend arts kan de eerste tijd na de haartransplantatie individuele antibiotica of pijnstillers voorschrijven.

Koelen van de plek kan ook helpen tegen pijn en jeuk, maar je moet er wel voor zorgen dat er geen vocht bij de transplantaten komt.

HOE LANG DUURT EEN HAARTRANSPLANTATIE?

Haartransplantatie is een permanente ingreep. De getransplanteerde haarwortels groeien in de hoofdhuid en produceren dan steeds een nieuw Daardoor blijft het resultaat een leven lang aanhouden.

Maar: haaruitval is een levenslang proces. Het is dus heel goed mogelijk dat er nog meer haar zal uitvallen en dat je hoofd weer dunner wordt. In dat geval moet je aanvullende producten gebruiken, zoals haarvezels.

WELKE VERZORGINGSPRODUCTEN EN SHAMPOOS KAN IK GEBRUIKEN?

Zolang er korstjes op je hoofdhuid zitten, moet je het gebruik van shampoos en huidverzorgingsproducten helemaal vermijden. Daarna kun je een milde, geurvrije shampoo gebruiken. Babyshampoo is niet geschikt.

Wondhelende sprays met panthenol kunnen de plek helpen genezen, maar zijn niet nodig. 

Het is het beste je arts om advies te vragen over eventuele aanvullende producten.

HOE LANG IS DE TRANSPLANTATIE ZICHTBAAR EN WANNEER GROEIT HET HAAR?

Het duurt ongeveer 4 weken voor de plek genezen is. Tot dan kunnen korstjes en roodheid de ingreep verraden. Daarna duurt het ongeveer 8-10 maanden tot er haar groeit op de getransplanteerde plekken en het eindresultaat van de haartransplantatie zichtbaar is.

WANNEER KAN IK MIJN HAAR WEER VERVEN?

Na de transplantatie moet je minstens 4-6 weken wachten met het kleuren of kleuren van je haar. 

Vermijd zo mogelijk kleurstoffen uit de drogisterij, om de geïmplanteerde wortels niet te veel te beschadigen. Een professionele kapper gebruikt kleuren die zachter zijn voor het haar en de hoofdhuid en kan de plek beter zien dan jij in de badkamerspiegel.

Vermijd, indien mogelijk, het gebruik van kleur gedurende 8-10 maanden. Dit is de beste manier om volledige genezing en gezonde groei van nieuw haar te bevorderen.

WAAR MOET IK NOG MEER OP LETTEN NADAT MIJN HAAR GEÏMPLANTEERD IS?

De eerste dagen vormen zich korstjes op de plaatsen waar de transplantaten zijn aangebracht. De plek kan rood worden of jeuken.

Je moet de omgeving zo mogelijk met rust laten. Schurft en jeuk zijn normale bijverschijnselen van wonden die aan het genezen zijn. De korst beschermt de wond tegen bacteriën en mag er nooit afgeschraapt worden. Het zal er vanzelf afvallen als de huid eronder genezen is.

Het is ook belangrijk om de plaats van het transplantaat droog te houden. Het is daarom een goed idee om bij het douchen een douchepleister te dragen.

MIJN HAAR BLIJFT UITVALLEN NA DE TRANSPLANTATIE! IS DIT NORMAAL?

Dit is heel normaal en meestal volkomen ongevaarlijk.

De bewerking onderbreekt de zuurstoftoevoer naar het haar voor korte tijd. Daardoor kan in het begin meer haar uitvallen dan normaal. 

De haarwortels blijven echter intact en er groeit weer nieuw haar. Tot de kale plek helemaal weg is, kun je hem ook bedekken met IMPERIO haarvezels.

Als de overmatige haaruitval echter langer aanhoudt, moet je een arts raadplegen.

WAT ZIJN DE ALTERNATIEVEN VOOR HAARTRANSPLANTATIE?

 

Haartransplantaties zijn uitgebreide, dure ingrepen en daarom niet de juiste hulp voor iedereen met haarverlies. 

Haartransplantaties mogen veelal niet worden uitgevoerd, vooral niet bij haaruitval door ziekte of medicijnen.

Daarom is het belangrijk dat je jezelf informeert over mogelijke alternatieven.

 


HAARVEZELS

De meest onschuldige en eenvoudigste remedie tegen haaruitval zijn haarvezels. Dit zijn microvezels van katoen (vroeger werd ook wel dierlijke keratine gebruikt). 

Ze hechten zich aan het resterende natuurlijke haar en maskeren de hoofdhuid. Zo wek je de indruk van natuurlijk vol, gezond haar. 

Haarvezels worden heel goed verdragen en zijn ook geschikt om de overgangsfase na haartransplantatie en eventuele resterende kale plekken te verhullen.

MEDICATIES

Er zijn verschillende medicijnen tegen haaruitval. Om de juiste remedie te vinden, moet de oorzaak van de haaruitval bekend zijn. 

Je moet naar een dokter gaan die je advies kan geven en de juiste medicijnen kan voorschrijven.

MHP (MICRO HAARPIGMENTATIE)

Microhaarpigmentatie is een procedure waarbij kleurpigmenten in de hoofdhuid worden geïnjecteerd. Het is vergelijkbaar met permanente make-up. 

Het voordeel is dat er niet geopereerd wordt en dat er dus geen incisie litteken is. 

De kleur is lang houdbaar, maar moet om de 4-5 jaar vernieuwd worden (afspraak verversen). 3-4 sessies zijn nodig, die elk 1-3 uur duren. 

De genezingstijd bedraagt 10 dagen.

PRP THERAPIE (BEHANDELING MET AUTOLOOG BLOED)

Bij PRP-therapie neemt de arts een paar milliliter van het eigen bloed van de patiënt, dat gecentrifugeerd wordt en dan met een naald in de huid geïnjecteerd wordt. Dit is om haaruitval tegen te gaan. 

PRP wordt ook gebruikt als anti-verouderingsmiddel tegen rimpels. 

Na een haartransplantatie kan extra PRP-therapie de groeisnelheid van de grafts verhogen. Tenminste 3 sessies zijn nodig, die elk ongeveer 30 minuten duren.

Meer dan 100.000 mensen gebruiken al IMPERIO Haarvezels

Onzeker door je dunne haar of kale plekken?

Hier is jouw oplossing.
In 20 seconden weer vol en dik haar.
De waardering van shop.imperio-haarvezels.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 261 reviews.