Een vraag buiten de FAQ?
Chat met ons of bel:

085 - 06 01 030

Ma-Vr: 09.00-19.00

Haaruitval Door Corona (800 × 450 Px)

Heb jij ook last van haaruitval na Corona?

Meer dan 100.000 mensen gebruiken al IMPERIO Haarvezels

Onzeker door je dunne haar of kale plekken?

Hier is jouw oplossing.
In 20 seconden weer vol en dik haar.

Haaruitval na Corona

Het Corona-virus is sinds 2020 in ons dagelijks leven geslopen:
Verplichte maskers, lockdown en andere regels bepalen het nu als weinig anders.

Virus

Maar corona betekent niet alleen beperkingen, maar vooral een ernstige ziekte:
COVID-19 kan zich manifesteren in een mild tot ernstig verloop van de ziekte en ook in late effecten die aanhouden na herstel. De individuele kwalen zijn echter zeer verschillend en verschillen van patiënt tot patiënt.

Sommige getroffenen, waaronder beroemdheden en politici die ziek zijn geworden (en inmiddels zijn hersteld), beschrijven haaruitval na corona!

Maar waar gaat het nu precies om: leidt corona tot haaruitval? Wat zijn de oorzaken? Hoe lang blijft het haar zo? En wat kan er gedaan worden aan haaruitval na COVID-19?

Haaruitval na Corona IMPERIO Haarvezels

Wij hebben deze en nog veel meer vragen voor je onderzocht, dus blijf vooral lezen om alles te weten te komen over haaruitval bij Corona!

Wat is Corona eigenlijk?

Wat in de volksmond zo vaak “corona” wordt genoemd, is een infectieziekte die eigenlijk COVID-19 (“Corona Virus Disease 2019”) wordt genoemd.
Het wordt veroorzaakt door het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.

Virus 3

Het probleem met Corona is dat veel mensen niet immuun zijn voor het virus en dat COVID-19 niet bij iedereen hetzelfde verloop heeft.

Het is mogelijk dat er slechts weinig of geen symptomen optreden na een infectie. Dit wordt een mild verloop van de ziekte genoemd.

Helaas kunnen er ook ernstige kuren optreden die fataal kunnen zijn.
Vooral risicogroepen moeten zeer voorzichtig zijn. Daartoe behoren ouderen en patiënten met diabetes mellitus (“suikerziekte”) of ernstige astma.

Symptomen en behandeling

Na besmetting met het Coronavirus treden de eerste symptomen meestal binnen 14 dagen op.
De meest voorkomende symptomen zijn:

Maar er kunnen ook tal van andere symptomen optreden. Deze verschillen sterk van persoon tot persoon en variëren van misselijkheid tot ademhalingsmoeilijkheden tot bewustzijnsstoornissen.

Patiënten met een milder verloop van de ziekte blijven meestal thuis en genezen daar. Dit treft ongeveer 80 procent van alle patiënten. Isolatie en rust zijn de belangrijkste factoren om snel beter te worden zonder andere mensen te besmetten.

Ongeveer één op de tien infecties leidt tot een ernstig beloop. Dit wordt gekenmerkt door een tekort aan zuurstof in het bloed. Twee procent van alle Covid-19-infecties is zelfs kritiek: de patiënten moeten mechanisch worden beademd op de intensive care van het ziekenhuis.

Effecten op lange termijn

In de eerste plaats is er nog steeds geen definitie die de langetermijneffecten van corona op uniforme wijze beschrijft. Dat komt doordat het verloop van de ziekte COVID-19 zo verschillend kan zijn. Het is echter niet ongebruikelijk dat zich late effecten voordoen, net als bij andere infectieziekten (bijv. longontsteking).

Dit kan van enkele weken tot enkele maanden duren.

Vaak beschreven als gevolgen van Corona zijn:

Of iemand na de besmetting met Corona nog nawerkingen heeft, en welke dat zijn, is nog niet duidelijk te voorspellen. Er wordt echter intensief onderzoek verricht om zoveel mogelijk te weten te komen over de gevolgen van COVID-19, zodat het op een patiëntvriendelijke manier kan worden behandeld.

Oorzaken van haaruitval na Corona

Haaruitval door Corona IMPERIO Haarvezels

In principe kun je haaruitval om veel verschillende redenen krijgen.

Bijvoorbeeld door genetische aanleg: de zogenaamde alopecia androgenetica is erfelijk en kan op jonge leeftijd beginnen. Maar haaruitval kan ook worden veroorzaakt door slechte voeding, het gebruik van bepaalde geneesmiddelen of ziekten zoals kanker.

Wil je meer weten over de algemene oorzaken van haaruitval? Dan is dit artikel wel wat voor jou.

Stressrespons

COVID-19 is een ernstige ziekte die ernstige gevolgen kan hebben. Het is dan ook niet meer dan normaal om op deze diagnose te reageren met stress, paniek of angst. Dit veroorzaakt echter lichamelijke reacties.

Virus 5

Wanneer jouw lichaam wordt blootgesteld aan stress, vooral gedurende een langere periode of in een zeer intense vorm, reageert het daarop.

Zo past de stofwisseling zich aan, worden de spieren en zenuwen “geëlektriseerd” en komen er in de hersenen hormonen en boodschapperstoffen zoals adrenaline vrij.

Er gebeurt ook veel op je hoofd:
Omdat je lichaam uitgaat van een bedreigende situatie, probeert het van nature de processen te beschermen die essentieel zijn om te overleven. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot een afname van de bloedtoevoer naar je hoofdhuid. Als gevolg daarvan worden ook de haarwortels niet meer van voedingsstoffen voorzien. Dit kan ertoe leiden dat jouw haar langzamer groeit of zelfs uitvalt.

Maar wat is precies de oorzaak van haaruitval na Corona?

Haar groeit in een cyclus. Dit betekent dat wanneer een haar uitvalt, er een nieuwe groeit.

Tussen het moment dat een haar groeit en het moment dat het uitvalt, zit een periode van ongeveer drie maanden. Dit wordt de rustfase genoemd, precies om deze reden: het haar rust. Hij blijft niet doorgroeien, maar moet eerst de wortel weer opbouwen voordat hij kan uitvallen.

Virus 6

Als het lichaam onder invloed staat van stress of angst, wordt de rustfase onderbroken.
Het gevolg is dat al het haar dat eigenlijk tot drie maanden op het hoofd zou zijn gebleven, vrijwel onmiddellijk uitvalt.

Maar maak je geen zorgen: stress brengt geen blijvende schade toe aan de haarwortel, de plaats waar nieuw haar wordt gevormd.
In de meeste gevallen groeit een nieuwe haar gewoon weer aan.

Helaas kost dit tijd en tot die tijd moet je misschien rondlopen met een dunner wordend kapsel of kale plekken.
Maar zodat je je niet slecht hoeft te voelen of je hoeft te schamen, is er een remedie voor: haarvezels!

Het camoufleert probleemgebieden gemakkelijk en doeltreffend, ziet er supernatuurlijk uit en wordt zeer goed verdragen.
Meer informatie over haarvezels vind je hier.

Autoantilichamen

Virus 7

Misschien ben je nog vaag bekend met antilichamen uit je biologielessen.

Dit zijn de lichaamseigen eiwitten. Zij helpen het immuunsysteem om te gaan met vreemde “indringers”, bijvoorbeeld ziekteverwekkers zoals bacteriën of virussen.

Antilichamen worden in het bloed gevormd en kunnen ook daar worden opgespoord.

Aan de andere kant heb je misschien nog niet zoveel gehoord over een autoantilichaam.
Dit komt doordat zij helaas niet zo nuttig en bruikbaar zijn als normale antilichamen.

Integendeel, auto-antilichamen zijn gericht tegen de lichaamseigen stoffen en weefsels. Dit is waar de term vandaan komt: “auto” betekent zoiets als “zelf”.

Autoantilichamen zijn een zeer typisch kenmerk van auto-immuunziekten en worden daarom vaak gebruikt als een soort (voorlopig) bewijs voor dergelijke ziekten. Zij kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om vermoedelijke diagnoses te bevestigen als de andere symptomen niet specifiek genoeg zijn.

In een studie gepubliceerd in Science in 2020, werden autoantilichamen gevonden in het bloed van meer dan tien procent van de geteste patiënten met een ernstig verloop van COVID-19.

Daarentegen werd geen enkel autoantilichaam aangetroffen in het bloed van patiënten met milde corona en gezonde proefpersonen uit vergelijkingsgroepen.

Virus 8

Er zijn momenteel twee soorten auto-antilichamen bekend die het vasculaire systeem aantasten. Deze zorgen ervoor dat de bloedvaten vernauwd worden, waardoor de bloedtoevoer naar de hoofdhuid vermindert. Het resultaat is (net als bij langdurige stress) een te lage aanvoer van de haarwortel… en dus haaruitval.

Behandeling van haaruitval door Corona

Medicatie
Op dit moment wordt onderzoek gedaan naar een nieuw soort medicatie: de zogenaamde aptameren. Zij werden oorspronkelijk ontwikkeld voor hartfalen, maar aptameren worden ook geacht autoantilichamen onschadelijk te maken door te voorkomen dat zij zich vasthechten aan de lichaamseigen cellen en weefsel vernietigen.

Virus 10

Verminder stress

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, kan haaruitval volgens Corona ook worden veroorzaakt door stress. Daarom is het belangrijk om er iets aan te doen.

Virus 11

De belangrijkste remedie tegen angst en onzekerheid is kennis! Dit betekent dat hoe meer je over iets weet, hoe minder waarschijnlijk het is dat het zogenaamde “irrationele angsten” bij je oproept.
Daarom is het goed dat je dit artikel tot dusver al hebt gelezen, want je hebt nu al belangrijke kernpunten over Corona en COVID-19 begrepen.

Als jeu besmet bent met het Coronavirus, praat dan met je arts en krijg volledige uitleg en stel alle vragen die je hebt.

Er zijn ook verschillende methoden om met stress om te gaan: de zogenaamde “coping-strategieën”. Wil je weten wat ze zijn? Lees dan verder!

Yoga

Yoga wordt steeds populairder als een techniek om in harmonie met je lichaam te komen en stress, angst en rusteloosheid te verminderen.
Er worden verschillende oefeningen en methoden gebruikt om iemands gezondheid, conditie en prestaties te verbeteren.

Asana’s, zoals lichamelijke oefeningen worden genoemd, staan meestal in het middelpunt van de belangstelling. Maar ook ademhalingsoefeningen, meditatie en vele andere elementen maken deel uit van deze praktijk.

Je moet je yoga laten onderwijzen door een professional. 

Virus 12

Ontspanningstechnieken

Naast yoga zijn er nog vele andere methoden en technieken om spanning en rusteloosheid te bestrijden en stress te verminderen.

Deze omvatten PMR (progressieve spierontspanning) en autogene training. Die moet je leren in een cursus, in een groep of online, bijvoorbeeld. Dit is de enige manier om te garanderen dat de methode werkt.

Kruidengeneesmiddelen
In bijzondere gevallen kan het zinvol zijn om voor extra ontspanning kruidensubstanties, zogenaamde fytofarmaca, te gebruiken.

Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie zijn er verschillende planten die jou kunnen helpen.
Deze omvatten, bijvoorbeeld:

U kunt van deze planten genieten als thee, aftreksel of badtoevoeging, bijvoorbeeld. Als alternatief zijn er ook extracten met de werkzame bestanddelen, bijvoorbeeld in de vorm van capsules.

 

Andere remedies tegen haaruitval

Haaruitval door corona is één ding – maar misschien komt de plotselinge haaruitval daar helemaal niet door! Slechte voeding, een ongezonde levensstijl en vele andere factoren kunnen de groei van je haar beïnvloeden: positief en negatief.

Door ongezonde invloeden te verminderen, kun je voller haar krijgen zonder dat je er veel voor hoeft te doen. Als je al haaruitval hebt, is het zinvol om de schadelijke factoren te verminderen.

Er zijn nog heel wat andere factoren die haaruitval bevorderen of verminderen. Wil je meer tips en trucs tegen haaruitval weten?
Kijk dan hier eens.

Verbergen van haaruitval door corona

Je hebt haaruitval door corona en wilt het gemakkelijk en doeltreffend camoufleren? Dan zijn haarvezels de juiste remedie voor jou! Het wordt zeer goed verdragen, blijft de hele dag zitten en je brengt het supersnel aan, in slechts een paar seconden.

Haarvezels camoufleren licht haar, kale plekken en helpen haaruitval te verdoezelen! Het is een geweldige manier om je elke dag goed over jezelf te voelen.

Ontdek hier meer over haarvezels!

Meer dan 100.000 mensen gebruiken al IMPERIO Haarvezels

Onzeker door je dunne haar of kale plekken?

Hier is jouw oplossing.
In 20 seconden weer vol en dik haar.
De waardering van shop.imperio-haarvezels.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 261 reviews.