Een vraag buiten de FAQ?
Chat met ons of bel:

085 - 06 01 030

Ma-Vr: 09.00-19.00

huismiddeltjes tegen haaruitval

Dit zijn de Beste Huismiddeltjes Tegen Haaruitval

Meer dan 100.000 mensen gebruiken al IMPERIO Haarvezels

Onzeker door je dunne haar of kale plekken?

Hier is jouw oplossing.
In 20 seconden weer vol en dik haar.

Er zijn veel verschillende factoren voor haaruitval. Genetica speelt een grote rol en, afhankelijk van de aanleg, blijkt jouw natuurlijke hoofdbedekking navenant weelderig of dun te zijn. Stress, medicijnbehandelingen, een dieet dat zink- of ijzertekort veroorzaakt zijn ook mogelijke oorzaken waarvoor huismiddeltjes tegen haaruitval niet als enige behandelingsmethode kunnen dienen.

Natuurlijk zijn er nu heel moderne methoden om de volheid van het haar te verbeteren. Sommige varianten zijn nogal drastisch en kostbaar, zoals chirurgische haartransplantatie.

Een verhoudingsgewijs goedkope en minimaal invasieve optie zijn haarvezels. Maar pruiken zijn ook hun gewicht in goud waard voor veel mensen met zeer ernstig haarverlies.

Wie de voorkeur geeft aan natuurlijke remedies zal blij zijn met de 5 huismiddeltjes tegen haaruitval die we je hieronder voorstellen.

5 BESTE NATUURLIJKE REMEDIES TEGEN HAARUITVAL

HUISMIDDELTJES TEGEN HAARUITVAL TIP 1)  BRANDNETEL

Wie een tuin heeft, haalt ze er meestal met woeste gebaren uit. Toch zijn ze om verschillende redenen heel waardevol en gezond 😲

Mensen die het alkalisch evenwicht van hun hoofdhuid willen verbeteren, kunnen er ook baat bij hebben: de brandnetel. Het gaat oververzuring van het lichaam effectief tegen en bevat vitamine A, B, C, D en E. En het is ook nog een goede bron van vitamines.

De bestanddelen zink en fosfor hebben een ontstekingsremmende en voedende werking. IJzer verbetert het transport van zuurstof in het bloed. Foliumzuur, mangaan, magnesium, kalium, calcium en natrium maken een rijk buffet van voedingsstoffen compleet.


TOEPASSING BRANDNETEL

Kook 200 g brandnetelwortel in 500 ml azijn gedurende 30 minuten. Masseer de ontstane tinctuur regelmatig in de hoofdhuid, of vaker (2-3 keer) per week.

brandnetel tegen uitval haar

TIP 2) CITROEN GLYCERINETINCTUUR

Citroen in het haar? Citroenen staan bekend als gezondheidsbrengers. In thee tegen verkoudheid, als preventief en kiemdodend middel in de koude wintertijd of gewoon als verfrissende kicker in limonade – de citroen is een echte alleskunner.

Het bevat veel vitamine C en B, essentiële voedingsstoffen voor het lichaam, en ook foliumzuur.

Dode cellen worden door het citroenzuur verwijderd en de zuurbalans op de hoofdhuid wordt hersteld. De benodigde glycerine voor het mengsel wordt gebruikt voor vochttransport en als basis. Je kunt het voor weinig kopen bij de apotheek.

Citroen tegen haaruitval vrouwen

 

TOEPASSING

Pers eerst al het sap uit de citroen en vang de pitten op. Meng het citroensap met de glycerine, de hoeveelheid kun je het beste regelen met een eetlepel.

Tussentip: Aloë vera maakt het haar ook soepel als haarverzorging op handdoekdroog haar.

 

HUISMIDDELTJES TEGEN HAARUITVAL TIP 3) UIENSAP 

Uien huismiddeltje tegen haar uitval Uien hebben een vrij hoog zwavelgehalte, dat voor sterkere haargroei zorgt. De geur van uiensap laat veel te wensen over en niet iedereen wil iets met deze geur op zijn hoofdhuid smeren. Honing geeft echter een veel aangenamer aroma en heeft een ontgiftende werking dankzij zijn antioxidanten.

TOEPASSING UIEN MET HONING

Pureer 3 rode uien fijn in een blender en giet het mengsel in een fijne zeef boven een pan. Als al het sap is doorgelopen, meng je het met een eetlepel honing. Je kunt dit mengsel nu regelmatig in je hoofdhuid masseren.

TIP 4) KOFFIE

Dankzij het cafeïnegehalte is koffie een populaire opkikker. Maar omdat het ook belangrijke voedingsstoffen bevat zoals kalium, calcium, fosfor en magnesium, is koffie met mate ook gezond. Er zijn veel verschillende meningen over cafeïne. Het is bewezen dat cafeïne vermoeidheid vermindert en de concentratie verhoogt. Omdat cafeïne de bloedvaten doet verwijden, wordt ook de bloedsomloop verhoogd en het zuurstoftransport naar de cellen dus verbeterd.

Dat cafeïne ook een positieve werking heeft, is ook ontdekt door fabrikanten van verschillende haarverzorgingsproducten, denk maar aan de nu gevestigde Alpecin shampoo. Maar je kunt je haarwortels ook een dopingkick geven met je eigen merk:

Koffie tegen haaruitval

TOEPASSING

Zet eerst een kop koffie en terwijl die afkoelt, kun je je haar wassen.

Giet de koffie na handdoekdroging in een spuitfles. Zo kun je de koffie gelijkmatig op je hoofdhuid spuiten.

Masseer het dan helemaal in. Laat de koffie 5 minuten staan. Spoel tenslotte je haar uit met veel water.

Je kunt deze behandeling regelmatig herhalen, zelfs meerdere keren per week.

HUISMIDDELTJES TEGEN HAARUITVAL TIP 5) PETERSELIE

Peterselie is niet alleen een geweldig kruid, maar ook heel gezond. Het bevat een uitzonderlijk hoog aantal sporenelementen en vitale stoffen. Het chlorofyl zuivert het bloed en calcium, magnesium, zwavel, mangaan, fosfor en ijzer kunnen als natuurlijke mineralen wonderwel door het lichaam worden opgenomen. Vitamines A, B1 tot en met B6, C, K, B12 en foliumzuur zijn ook essentiële bestanddelen van peterselie.

TOEPASSING PETERSELIE

Peterselie tegen haaruitval

In tegenstelling tot de vorige tips, duurt de peterseliebouillon veel langer. Doe een handvol peterselie, liefst met steeltjes, in een kopje. Giet kokend water over de peterselie, zodat hij helemaal met water bedekt is. Laat de peterselie acht uur trekken om er een bouillon van te maken. Giet dan alles in een zeef en vang het vocht op in een kleine pot.

Masseer het afkooksel na het wassen in handdoekdroog haar. Het is het beste om het een nacht te laten zitten en je haar daarna uit te spoelen met schoon water.

ER ZIJN NOG VEEL MEER HUISMIDDELTJES TEGEN HAARUITVAL

Er zijn zeker ook andere huismiddeltjes die je hoofdhuid van een optimale pH-waarde voorzien.

Want vaak heeft verminderde haargroei of haaruitval iets te maken met een onevenwichtige zuurbalans van de hoofdhuid.

Maar omdat er veel triggers voor haaruitval zijn, kan de reden waarom je worstelt met dunner wordend of vallend haar best opgehelderd worden met een dermatoloog.

Meer dan 100.000 mensen gebruiken al IMPERIO Haarvezels

Onzeker door je dunne haar of kale plekken?

Hier is jouw oplossing.
In 20 seconden weer vol en dik haar.
De waardering van shop.imperio-haarvezels.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 265 reviews.