Een vraag buiten de FAQ?
Chat met ons of bel:

085 - 06 01 030

Ma-Vr: 09.00-19.00

Frau Haarausfall Sommer

Is Mijn Extreme Haaruitval Normaal???

Meer dan 100.000 mensen gebruiken al IMPERIO Haarvezels

Onzeker door je dunne haar of kale plekken?

Hier is jouw oplossing.
In 20 seconden weer vol en dik haar.

Extreme haaruitval en je weet niet of het normaal is? Als je veel haar ziet in je borstel of op de vloer, zul je misschien schrikken… Er kunnen externe factoren zijn die veroorzaken dat er meer haar uitvalt. Lees er hier alles over.

VERLIES JE MEER DAN 100 HAREN PER DAG? DAN HEB JE MISSCHIEN EXTREME HAARUITVAL

Op veel websites kun je lezen dat het verlies van tot 100 haren per dag normaal is. In feite hangt de hoeveelheid haar die op natuurlijke wijze uitvalt af van jouw beginsituatie.

Mensen met een zeer dichte haardos hebben meestal de neiging veel haar per dag te verliezen, vergeleken met mensen met minder haar. Maar is dat extreme haaruitval of niet?

Het gemiddelde kan berekend worden op 50-100 haren per dag. Maar wie gaat zitten en telt de haren die uitvallen? Als het geen natuurlijk haarverlies meer is, zul je het zeker merken door af en toe een foto te nemen.

Extreme haaruitval

Mensen met dik, donker haar vrezen het ergste als ze veel haar op de vloer of in hun haarborstel vinden.

Je kunt echter gerust zijn, want 1. donker haar zal eerder uitvallen dan licht haar en 2. je kunt veel meer haar verliezen dan iemand die van nature gezegend is met minder volheid, voordat het opvalt.

Gelukkig groeit je haar terug met dezelfde volheid als vroeger.

Als met het ouder worden minder van het lichaamseigen cortisol beschikbaar komt, neemt ook de haargroei af. Een tekort aan cortisol is vooral merkbaar bij mannen met dunner wordend haar.

Dit is een volkomen natuurlijk proces dat heel vroeg kan beginnen, maar ook later, afhankelijk van de aanleg.

EEN VERANDERING VAN VACHT ZOALS BIJ EEN DIER?

Wat het verlies van ons hoofdhaar betreft, zijn er alleen parallellen met ons naaste familielid: de aap. Natuurlijk haarverlies bij mensen en apen treedt voortdurend en zonder veel op te merken op.

Extreme haaruitval vrouwen en mannen

Sommige mensen verliezen in de hete zomer beduidend meer haar dan gewoonlijk. De factoren hiervoor zijn echter heel anders dan die voor sommige dieren. Dieren verliezen in de lente op natuurlijke wijze hun dikke wintervacht, zodat ze in de zomer niet te veel onder de hitte hoeven te lijden. Dit komt doordat, in tegenstelling tot wij mensen, veel dieren niet kunnen zweten.

Een factor bij menselijk haarverlies in de zomer is blootstelling aan de zon. Als je hoofd verbrandt, is de kans groot dat je haar verliest.

DIT IS WAAROM JE HAAR UITVALT · EXTREME HAARUITVAL

Ten eerste: Het is heel normaal dat haar uitvalt. De haarfollikels vormen geleidelijk nieuwe cellen die samen verder groeien. Op deze manier groeit het haar tot wel acht jaar door. Deze periode wordt ook wel de anagene fase genoemd. In de volgende overgangsfase (catagene fase) stopt de follikel met de aanmaak van nieuwe cellen. In de daaropvolgende periode van 3-4 maanden valt het haar dan uit.

ZO KOM JE TE WETEN OF JE HAARUITVAL NATUURLIJK IS:

Als je merkt dat je meer haar verliest dan gewoonlijk, kun je jezelf de volgende vragen stellen:

Natuurlijke haaruitval

Al deze vragen geven aan of er sprake kan zijn van onnatuurlijk haarverlies door externe omstandigheden.

Als je op een van deze vragen “ja” moet antwoorden, moet je voor alle zekerheid de mogelijke behandelingen met je arts bespreken.

Op het internet en in de sociale media worden verschillende producten aangeprezen die de haargroei zouden bevorderen. Ze zijn nu verkrijgbaar in elke supermarkt, drogist en zelfs discounter. In het algemeen is het geen goed idee om supplementen te nemen zolang je de precieze oorzaak van jouw haarverlies niet kent. De behandeling hiervan is de verantwoordelijkheid van een professional.

GEHEIME TIP: MOOI VOL HAAR IN SECONDEN!

Het maakt niet uit of je van nature dunner wordend haar hebt of dat externe omstandigheden tot haarverlies hebben geleid. Als er één manier is om je haar er in een handomdraai vol en volumineus uit te laten zien, is dit het: Haarvezels!

Dit zijn piepkleine vezeltjes in je haarkleur, die zich statisch aan je haar hechten en met Haarlak vastgezet kunnen worden. De vezels zijn niet gemaakt van een of ander chemisch mengelmoesje, maar van zuiver biologisch katoen!

Natuurlijk nemen haarvezels de oorzaak van je probleem niet weg. Maar je ziet er wel meteen veel beter en jonger uit!

Je kunt je haaruitval tegengaan met een gezond dieet, eventueel aanvullende preparaten die je arts voorschrijft en het vermijden van onnodige en ongezonde stress.

Meer dan 100.000 mensen gebruiken al IMPERIO Haarvezels

Onzeker door je dunne haar of kale plekken?

Hier is jouw oplossing.
In 20 seconden weer vol en dik haar.
De waardering van shop.imperio-haarvezels.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 261 reviews.