Een vraag buiten de FAQ?
Chat met ons of bel:

085 - 06 01 030

Ma-Vr: 09.00-19.00

Haaruitval Zomer Vrouw

Voorkom extra haaruitval in de zomer!

Meer dan 100.000 mensen gebruiken al IMPERIO Haarvezels

Onzeker door je dunne haar of kale plekken?

Hier is jouw oplossing.
In 20 seconden weer vol en dik haar.

ZOMER, ZON, ZONNEBRAND, HAARUITVAL, VROUWEN, ZOMER

Ontspannen op het strand, op het terras zitten met een koele Aperol Spritz, met onze voeten in het koele water bungelen – de zomertijd doet velen van ons ontspannen. Dit komt niet in de laatste plaats door de hoge temperaturen, die hun tol eisen van ons lichaam en ons afhouden van inspannende lichamelijke activiteiten.

We zijn ons er allemaal van bewust dat we niet al te zorgeloos van deze tijd kunnen genieten. De sterk verhoogde blootstelling aan zonlicht brengt immers ook risico’s met zich mee, zoals zonnebrand dat kan zorgen voor haaruitval bij vrouwen in de zomer. In dit artikel leggen we uit waarom in de zomer een verhoogde haaruitval kan optreden.

ZO ZIT ONZE SCALP IN ELKAAR

Onze huid is ons grootste orgaan. In principe heeft het overal in het lichaam dezelfde structuur. Afhankelijk van het lichaamsdeel verschilt het echter in dikte en duurzaamheid.

haaruitval vrouwen zomer

Onze huid wordt op grond van onze genetische aanleg ingedeeld in zes verschillende huidtypes. Deze huidtypes hebben heel verschillende gevoeligheden voor zonlicht.

Terwijl een heel lichte, bijna doorschijnende huid (type 1) de neiging heeft heel snel te verbranden in de zon, kan een heel donkere huid (type 6) het veel langer uithouden zonder kunstmatige zonbescherming.

Dit betekent echter niet dat huidtype 4 niet verbrandt. Maar het zal later beginnen dan bij lichtere huidtypes. Vooral in het hete seizoen neemt het risico op zonnebrand toe.

Onze huid bestaat uit drie huidlagen, de subcutis, de dermis en de epidermis. Deze huidlagen hebben verschillende diktes, afhankelijk van het huidtype, en onze natuurlijke barrière tegen de zon is net zo sterk.

DE EPIDERMIS

… bestaat geheel uit schilferige cellen, die zich in de onderste lagen van de huid ontwikkelen en naar de oppervlakte komen naarmate de cellen ouder worden, waar ze keratiniseren en loslaten. Op deze manier vernieuwt onze huid zich voortdurend. Afhankelijk van hoe droog de hoofdhuid is, varieert ook het aantal schubben.

DE DERMIS

…daarentegen bestaat uit elastische vezels die collageen bevatten. Het ontstane netwerk geeft onze huid elasticiteit en een zekere treksterkte. In de lederhuid liggen afweercellen, onze hoofdhuid haarwortels, zenuwen en huidklieren, en ook lymfe- en bloedvaten. Als de lederhuid verzwakt is, bijv. door een onevenwichtige zuurbalans, gaat de elasticiteit verloren en kunnen haarwortels sneller uitvallen.

DE SUBCURTIS

…verbindt de huid met het onderliggende weefsel en bestaat hoofdzakelijk uit bindweefsel en vetweefsel. Het bevat ook de belangrijke epidermale stamcellen.

WAT ZONNEBRAND MET DE HOOFDHUID DOET

Geheimratsecken Männer

Eerst en vooral associëren we onze hoofdhuid met ons haar. Maar natuurlijk heeft het ook andere belangrijke functies. Ten eerste regelt het tot op zekere hoogte de lichaamstemperatuur. Voor baby’s bijvoorbeeld is dit heel belangrijk, omdat ze door hun gebrek aan eigen initiatief niet veel meer mogelijkheden hebben.

De vetopslag die zich in de subcutis bevindt, dient ook als warmte-isolatie en levert ook in geringe mate energie. Dit is net genoeg om de hoofdhuid voldoende te smeren en de cellen, haarwortels en gladde spierstructuren in de onderhuid van energie te voorzien.

De epidermale stamcellen bouwen voortdurend nieuwe cellen, die vooral dienen om onze huid te regenereren. 

Als onze hoofdhuid te geïrriteerd of te droog wordt, kan dat grote gevolgen hebben voor ons hoofdhaar. Een geïrriteerde of te droge hoofdhuid kan de haarwortels vaak niet van voldoende voedingsstoffen voorzien en heeft niet de elasticiteit om ze op hun plaats te houden. Uiteindelijk kan dit in de zomer tot haaruitval leiden.

HAARUITVAL VROUWEN ZOMER DOOR ZONNEBRAND

Zonnebrand beschadigt de afzonderlijke lagen van de huid tot aan de onderhuid. UVA stralen dringen door tot in de onderhuid en kunnen de epidermale stamcellen beschadigen, vooral bij heel jonge mensen.

Als de epidermale stamcellen beschadigd zijn, kan er niet genoeg collageen worden aangemaakt. Dit verstoort de celproductie en bovendien kunnen oppervlakkige brandwonden en de daarmee gepaard gaande uitdroging ertoe leiden dat de zuurbalans van de hoofdhuid verstoord wordt.

haaruitval vrouwen zomer

En dit is precies waar het probleem zit: als de zuurbalans van de hoofdhuid niet goed is, treedt vaak haaruitval op. Dit kan nogal drastisch zijn na een zonnebrand. Hoewel uitgevallen haar na de juiste regeneratie en met goede verzorging van de hoofdhuid weer teruggroeit, is haaruitval zelf een vervelende aangelegenheid.

Nu moet je een kortetermijnoplossing vinden waarmee je de zomer doorkomt.

Gelukkig is er nu een optie die nu door veel mensen met dunner wordend haar gebruikt wordt.

Om te voorkomen dat de hoofdhuid doorschijnt en om een onmiddellijk resultaat te bereiken, brengen veel mensen haarvezels aan op het haar en fixeren het losse poeder, dat van katoenvezels gemaakt is, met behulp van fixeerspray. Het haar ziet er onmiddellijk dikker en volumineuzer uit.

DE BESTE OPLOSSING TEGEN HAARUITVAL VROUWEN ZOMER

Om in de eerste plaats door zonnebrand veroorzaakte haaruitval te voorkomen, is de beste methode je hoofdhuid te beschermen. Als je veel tijd in de zon doorbrengt, is het beter een hoofdbedekking te dragen.

Dit is de beste manier om zonnebrand te voorkomen, en zonnecrèmes met een hoge beschermingsfactor zijn bijzonder nuttig voor mensen met geen of slechts weinig hoofdhaar. Als je graag veel tijd in de frisse lucht doorbrengt, moet je ervoor zorgen dat je voldoende schaduwrijke plaatsen vindt.

Wasser Haarausfall Sommer

Drinken wordt ook vaak vergeten, hoewel de vochtbalans in het lichaam een belangrijke essentie is voor de gezondheid van de cellen en hun vernieuwing.

Een volwassene moet ongeveer 2 liter water per dag drinken. In de zomer of bij sportactiviteiten neemt de behoefte aan extra water toe tot 2,5 tot 3,0 liter per dag.

Dus als je genoeg drinkt, genoeg tijd in de schaduw doorbrengt en regelmatig de zonnebrandcrème op je huid vernieuwt, kun je zorgeloos van het zomerseizoen genieten. En zonder dat je bang hoeft te zijn dat je haar dunner wordt tijdens het hete seizoen!

Meer dan 100.000 mensen gebruiken al IMPERIO Haarvezels

Onzeker door je dunne haar of kale plekken?

Hier is jouw oplossing.
In 20 seconden weer vol en dik haar.
De waardering van shop.imperio-haarvezels.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 251 reviews.