Een vraag buiten de FAQ?
Chat met ons of bel:

085 - 06 01 030

Ma-Vr: 09.00-19.00

Haaruitval Kurkuma IMPERIO

Doet kurkuma echt wonderen voor je haar?

Meer dan 100.000 mensen gebruiken al IMPERIO Haarvezels

Onzeker door je dunne haar of kale plekken?

Hier is jouw oplossing.
In 20 seconden weer vol en dik haar.

IEDEREEN ❤ KURKUMA - MAAR VOORKOMT KURKUMA HAARUITVAL?

We kunnen de term “superfood” zelf niet meer horen, zo vaak hebben fitnessgoeroes het woord al gebruikt. Maar als er een superfood is dat die naam echt verdient, dan is het wel kurkuma. 

De wortel toont effect bij alle ziekten die met ontstekingen te maken hebben, want kurkuma is ontstekingsremmend, een anti-oxidant en anti-allergeen. Bovendien stimuleert geelwortel (zo wordt kurkuma ook wel genoemd) het metabolisme. 

Er wordt zelfs gezegd dat het helpt tegen haaruitval…

Wat is de hype over kurkuma? Heeft kurkuma echt zo veel geweldige voordelen of zijn er ook bijwerkingen? 

En waar we vooral in geïnteresseerd zijn: In welke mate heeft kurkuma een effect tegen haaruitval?

WONDERWAPEN KURKUMA

IMPERIO Cosmetics Kurkuma

Kurkuma wordt al duizenden jaren gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde, en als specerij neemt het in India een ereplaats in. Bij een traditioneel Indiaas huwelijksritueel wordt de bruid op de dag voor de bruiloft ingewreven met een pasta van kurkuma, sandelhoutpoeder, olie en andere kruiden. Dit geeft niet alleen een stralende teint, maar zou ook de aura zuiveren en boze geesten weghouden.

Het is wetenschappelijk bewezen dat kurkuma ontstekingen bestrijdt en ook beschermt tegen vrije radicalen. Dit vertraagt het verouderingsproces, versterkt de gezondheid en geeft bovendien een mooie huid en sterk haar. Het is niet voor niets dat vrouwen in India het mooiste en gezondste haar ter wereld hebben.

Maar de invloed die kurkuma op de schoonheid heeft, is eigenlijk alleen maar een positief neveneffect.

Talrijke studies tonen aan dat kurkuma de behandeling van ernstige ziekten zoals Alzheimer, artrose en kanker doeltreffend kan ondersteunen. Wie regelmatig kurkuma consumeert, kan dus preventief iets voor zijn gezondheid doen.

 Door de bloedsuikerspiegel te reguleren, het cholesterolgehalte te verlagen en de vetstofwisseling te stimuleren, helpt kurkuma tegen zwaarlijvigheid en alle klachten die daarmee gepaard gaan. Het risico op het ontwikkelen van diabetes neemt aanzienlijk af door de positieve effecten van kurkuma.

Studies tonen ook aan dat kurkuma een stemmingsverlichtend effect heeft en zelfs in staat is om ernstige depressies te verlichten. Als dat nog geen reden genoeg is om het de titel van superfood te geven!

VOORKOMT KURKUMA HAARUITVAL?

Ten eerste: er is geen middel op deze wereld dat iedereen kan slikken en – poef! – je haaruitval is verholpen. Ons organisme is daar veel te complex voor. 

De oorzaak van haaruitval is voor elk individu verschillend. Ja, de wonderwortel kan helpen tegen haaruitval, als kurkuma effect heeft tegen de oorzaak van jouw specifieke persoonlijke haarprobleem.

Kurkuma Haaruitval 3

KURKUMA TEGEN STRESSGERELATEERDE HAARUITVAL

Wanneer je onder stress staat of andere mentale spanningen hebt, geeft je lichaam stresshormonen af.

Deze hormonen zorgen ervoor:

  • dat je bloeddruk stijgt
  • dat er meer suiker vrijkomt – waardoor je in stressvolle tijden eerder trek krijgt
  • dat je spieren zich aanspannen

Je lichaam bedoelt het goed: het wil dat je al je energie gebruikt om een dringend probleem op te lossen. Daarom onttrekt het tijdens de duur van de stresssituatie energie aan andere processen, zoals de spijsvertering of de haargroei.

Het gevolg is maag- en darmstoornissen, gewichtstoename, vale huid, droog haar en haaruitval. Bovendien word je sneller moe en ben je vatbaarder voor besmettelijke ziekten.

Hier kan kurkuma verschillende troeven uitspelen. Het normaliseert je bloeddruk en bloedsuikerspiegel. Dit maakt het gemakkelijker voor je om kalm en geconcentreerd te blijven in stressvolle tijden.

Het versterkt je immuunsysteem, zodat de volgende griepgolf je niet van je sokken blaast. Tegelijkertijd stimuleert het je spijsvertering, wat ten eerste ongewenste kilo’s bespaart en ten tweede je behoedt voor tekorten die tot haaruitval kunnen leiden.

Als kers op de taart verhoogt kurkuma ook nog eens je humeur en maakt het je stressbestendiger in het algemeen! 🥳

HAARUITVAL VITAMINE SPOREN GEBREKSVERSCHIJNSEL

Haaruitval Kurkuma 10

Veel belangrijke sporenelementen zoals kalium, fosfor, magnesium en ijzer worden in kurkuma aangetroffen.

Bovendien stimuleert het, zoals al gezegd, je spijsvertering en zorgt het ervoor dat alle voedingsstoffen die je via je voeding binnenkrijgt, beter door het lichaam worden opgenomen.

Kurkuma bevordert de bloedcirculatie en dat is heel belangrijk voor je haar. Omdat de bloedvaten die naar je haarwortels leiden piepklein zijn.

Dus als de hoofdhuid niet goed van bloed wordt voorzien, lijdt de gezondheid van het haar daaronder.

In die zin verlaagt kurkuma het risico op haaruitval.

KURKUMA HAARTUITVAL EFFECT OP ALOPECIA AREATA

In het geval van Alopecia Areata (circulair haarverlies) valt het immuunsysteem de eigen haarfollikels aan alsof het ziekteverwekkers zijn. Hoe deze overreactie ontstaat, is nog niet onomstotelijk opgehelderd.

Wetenschappers hebben echter kunnen aantonen dat circulair haarverlies vaak gepaard gaat met een verhoogde vatbaarheid voor allergieën. Bovendien gaat Alopecia Areata gepaard met ontstekingen onder de huid.

Dus ons wonderwapen kurkuma biedt twee mogelijke oplossingen: 

  1. het bestrijdt de onderliggende ontsteking
  2. het heeft een balancerend effect op het immuunsysteem.

Op deze manier kan de genezing versneld worden. Van kurkuma wordt zelfs gezegd dat het een preventieve werking heeft tegen allergieën en circulair haarverlies.

VOORKOMT KURKUMA HAARUITVAL DIE ERFELIJK IS?

Bij mensen die aan erfelijke haaruitval lijden, reageren de haarzakjes bijzonder gevoelig op het hormoon dihydrotestosteron (DHT).

Onder invloed van dit hormoon krimpen de haarwortels. Kurkuma kan hier op de lange termijn niets tegen doen. Maar het bevordert de doorbloeding van de hoofdhuid en gaat oxidatieve stress tegen. Op die manier kan het erfelijke haaruitval vertragen.

GEBRUIK KURKUMA OP DE JUISTE MANIER – MAAR DAN LEKKER!

Kurkuma geeft het grootst mogelijke effect wanneer we het innemen. Het is voldoende om het kruid actief in de keuken te gebruiken en het regelmatig in kleine hoeveelheden te consumeren.

Gouden Melk IMPERIO Cosmetics

Een gezonde kick voor tussendoor is een kurkumadrankje, in India ook wel gouden melk genoemd. Meng in een grote beker melk (veganistische groentedranken zijn hier ook ideaal voor) ongeveer…

  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • ¼ theelepel gemberpoeder
  • 1 snufje peper
  • 1 snufje kaneel
  • indien nodig een beetje honing of agavesiroop

Gouden melk is het lekkerst warm, vooral in de winter. 

In de zomer kun je het recept opleuken met ijsblokjes en geprakte bananen of kokosmelk toevoegen, afhankelijk van je smaak. 

Yummie!

Voor een kurkumakuur zijn er voedingssupplementen in de vorm van capsules met effectief gedoseerd kurkumapoeder. Bij aankoop kun je er het beste op letten dat het een biologisch geproduceerd product is, zodat de vervuiling zo gering mogelijk blijft.

KURKUMA WERKT ALS EEN MASKER

Geelwortel Haargroei IMPERIO

Als je een schonere huid en voller haar wilt, kun je kurkuma ook uitwendig gebruiken als masker.

Meng kurkumapoeder met honing en yoghurt. Wil je dat het masker veganistisch is, gebruik dan in plaats daarvan een beetje kikkererwtenmeel of helende klei en meng het geheel met lauwwarm water of kokosolie.

Het masker reinigt je huid, voorkomt puistjes en mee-eters en vermindert ontstekingen.

Wie last heeft van cirkelvormige haaruitval kan het kurkumamengsel direct op de betreffende plekken aanbrengen.

Als je een bijzonder lichte huid hebt, laat je het masker beter niet langer dan 10 minuten zitten op opvallende plekken, zoals het gezicht. De curcumine die in de wortel zit heeft een kleurende werking. Daarom kun je tijdens het dragen van het masker het beste een oud T-shirt dragen en gemorste vloeistof op lichtgekleurd sanitair onmiddellijk verwijderen.

Als je huid een donkerder ondertoon heeft, kun je het masker langer laten zitten. Donkerder huidtypes kunnen de inwerktijd rekken tot 40 minuten.

Zorg ervoor dat het masker niet uitdroogt, maar een beetje vocht vasthoudt, zodat de ingrediënten beter geabsorbeerd kunnen worden. De curcumine geeft je huid ook een warme, gouden teint.

Tip: Als het masker je huid meer gekleurd heeft dan je zou willen, kun je de gele tint wegwerken met een beetje olie en een watje.

HEEFT KURKUMA HAARUITVAL BIJWERKINGEN?

Hoewel het risico dat kurkuma bijwerkingen veroorzaakt uiterst gering is, moet het toch opgemerkt worden.

Als je een gevoelige maag hebt, moet je eerst uittesten wat kurkuma met je doet in kleine hoeveelheden, en voorzichtig zijn met kurkuma capsules.

Vooral bij overdosering (vanaf ca. 8-12g) kunnen irritaties van het maagslijmvlies optreden. Hetzelfde geldt voor mensen die lijden aan maagzweren of acute gastritis.

Patiënten met de zeldzame ziekte TTP (TTP = trombocytopenische purpura) moeten over het algemeen kurkuma vermijden. In individuele gevallen hebben zich al levensbedreigende bijwerkingen voorgedaan.

Als je regelmatig medicijnen gebruikt, informeer dan bij je arts voordat je kurkuma preparaten inneemt of er ongewenste bijwerkingen kunnen zijn.

Kurkuma Haaruitval IMPERIO

WE HOUDEN NIET VOOR NIETS VAN KURKUMA…

Het wonderlijke effect dat kurkuma heeft op ernstige ziekten en de onovertroffen voordelen ervan voor onze schoonheidsverzorging heeft ons overtuigd. We kunnen zelfs kurkuma de strijd tegen haaruitval laten aangaan!

Als je nu net zo opgewonden bent als wij en op het punt staat het kurkumapoeder uit het keukenkastje tevoorschijn te halen, onthoud dan: het is effectiever om regelmatig kleinere doses te consumeren dan om zeer gemotiveerd een half doosje tegelijk te verorberen 😉

Maar… het is een goed idee om de kurkumapoeder uit het keukenkastje te halen.

Wees creatief en laat je inspireren door nieuwe recepten.

Heb je kurkuma al in je schoonheids- en dieetgewoonten opgenomen?

Vertel ons gerust je favoriete recept en hoe je geelwortel gebruikt voor je huid en haar. We zijn benieuwd naar jullie ervaringen!

Meer dan 100.000 mensen gebruiken al IMPERIO Haarvezels

Onzeker door je dunne haar of kale plekken?

Hier is jouw oplossing.
In 20 seconden weer vol en dik haar.
De waardering van shop.imperio-haarvezels.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 261 reviews.