Een vraag buiten de FAQ?
Chat met ons of bel:

085 - 06 01 030

Ma-Vr: 09.00-19.00

Krebs

Bij Chemotherapie is haaruitval slechts bijzaak...

Meer dan 100.000 mensen gebruiken al IMPERIO Haarvezels

Onzeker door je dunne haar of kale plekken?

Hier is jouw oplossing.
In 20 seconden weer vol en dik haar.

Haaruitval Chemo

Er is één kwestie die boven alle kleine ijdelheden staat die ons elke dag vergezellen. Als het om kanker gaat, gecombineerd met chemotherapie, verdwijnen alle cosmetische gevoeligheden naar de achtergrond.

Vanuit religieus oogpunt is ijdelheid een zonde. Maar het zorgt er ook voor dat we niet helemaal haveloos door de wereld gaan en dat we een voldoende goed eruitzien voor ons eigen welzijn en voor dat van de mensen om ons heen.

IJdelheid is van groot belang voor ons uiterlijke beeld. Maar wat als een ziekte ons dwingt ons uiterlijk fundamenteel te veranderen?

Chemotherapie om kankercellen te bestrijden, bijvoorbeeld, heeft een zeer sterk effect op het hele lichaam.

Een van deze bijwerkingen is haaruitval. Waarom het haar uitvalt, hoewel kankercellen moeten worden aangevallen, en wat je kunt doen voor een zekere mate van welzijn, wordt in dit artikel kort samengevat.

HAARUITVAL CHEMO · HET IS SLECHTS BIJZAAK TIJDENS CHEMOTHERAPIE

Wie zijn haar verliest in de loop van chemotherapie heeft veel belangrijkere zaken op zijn to-do lijst staan. Het winnen van de strijd tegen kanker heeft de hoogste prioriteit.

Chemo Haaruitval

Niettemin zorgt onze eigen ijdelheid ervoor dat de ziekte ons in het gezicht kijkt als we in de spiegel kijken.

Bij het vermoeidheidssyndroom zorgen verschillende factoren ervoor dat het hele lichaam ernstig verzwakt is en naar de rand van zijn veerkracht gebracht wordt.

Ernstig gewichtsverlies, haaruitval over het hele lichaam, misselijkheid en braken zijn maar een paar van de ernstige bijwerkingen.

Tijdens de therapie worden de stofwisseling en de hormonale processen massaal verstoord. Dit en de tumor veroorzaken ernstig haarverlies. Over het hele lichaam.

De cytostatica in therapeutische medicijnen zorgen ervoor dat de stofwisseling tot een minimum beperkt wordt. Hoewel het doelwit van deze aanvallen de tumor zou moeten zijn, weet het geneesmiddel hier niets van. Het tast daarom het hele lichaam aan.

Zodra de chemotherapie voorbij is, vlakt de stofwisseling weer af. Er zijn echter een paar dingen die je kunt doen. Je kunt 1. je herstelproces versnellen en 2. je vitaliteit terugwinnen.

WAT JE KUNT DOEN OM JE BETER TE VOELEN TIJDENS HAARUITVAL CHEMO:

TIP 1) VERMIJD JUNKFOOD!

Het is natuurlijk geen verrassing dat een gezonde voeding je genezingsproces tijdens de hele therapie en daarna alleen maar kan bevorderen.

Vitaminen en gezonde vetten zijn essentieel voor een gereguleerde stofwisseling. Omdat je stofwisseling na chemotherapie helemaal plat ligt, zal je arts je de juiste medicijnen en voedingssupplementen geven.

In het ziekenhuis of de revalidatiekliniek krijgen de patiënten een speciaal aangepast dieet om de stofwisseling weer op gang te brengen.

TIP 2) DOE IETS ALLEEN VOOR JEZELF!

Tijdens de therapie en daarna heb je veel tijd voor jezelf nodig. Velen voelen zich eenzaam en zijn zeker verbaasd als ze nu lezen dat ze tijd voor zichzelf moeten nemen. Maar verveling door zwakte en de beperking van de ruimte heeft niets te maken met iets alleen voor jezelf doen. Dit omvat zaken als:

WINKELEN

Abnehmen Während Der Chemotherapie 1100x733

Natuurlijk kun je niet gaan winkelen als je daar lichamelijk niet toe in staat bent.

Maar als je mobiel bent, kijk dan eens in je garderobe en zoek uit wat je nog past. Je hoeft niets weg te gooien, de goede oude mottenballen volstaan.

Veel kankerpatiënten verliezen veel gewicht tijdens de behandeling. Anderen krijgen te maken met plotselinge gewichtstoename omdat het lichaam tijdelijk water opslaat in de bindweefsellagen. Als een dag in de modewinkels van de stad geen pretje voor je is, is er natuurlijk een andere manier om wat afstand te nemen van je problemen. Tenminste voor even.

 

Wellness Entspannung Während Der Chemo

EEN DAG IN DE SPA

Het maakt verschil of iemand in een ziekenhuisbed ligt te lezen of een geurige oliemassage krijgt. Voor ons dames (maar ook heren!) is een cosmetische of wellnessbehandeling als balsem voor de ziel.

Het voelt gewoon goed om iets voor jezelf te doen en daarna met een goed gevoel in de spiegel te kijken.

 

 

 

NIEUWE DINGEN TE ONTDEKKEN · HAARUITVAL CHEMO

Een dag weg uit je gebruikelijke omgeving kan krachten motiveren die je verloren dacht te hebben. Het is gemakkelijker om op een andere plaats uit te schakelen. Nieuwe dingen leren kennen helpt je om vooruit te kijken. Dat kan een weekendtrip naar een andere stad zijn of een bezoek aan familie.

Als je van tevoren duidelijk maakt dat je niet op bezoek komt om over je ziekte te praten, zullen ze dat zeker respecteren.

Chemotherapie Haar

 

Als je niet kunt reizen, is een avondje uit met vrienden ook erg leuk. Vooral omdat veel lijde

rs hun vrienden zelden zien tijdens de therapie. De enige voorwaarde voor een vederlichte avond: geef duidelijk onderwerpen en taboes aan. Dit brengt ons bij een andere belangrijke tip:

 

TIP 3) SAMEN STERKER DOOR CHEMOTHERAPIE EN HAARUITVAL

Vriendschap Chemo Haaruitval

Je hoeft dit niet alleen door te maken! Veel dingen zijn gemakkelijker te dragen als je je gedachten en angsten deelt.

Wees alsjeblieft niet ba

ng om je familie in vertrouwen te nemen. Zo’n last kun je moeilijk alleen dragen. Als je een dierbare vriend hebt met wie je veel ervaringen of zelfs geheimen deelt, vertrouw je vriend ook in dit geval. Echte vrienden zullen er voor je zijn.

Sommige mensen weigeren categorisch hulp via steungroepen of ontmoetingen met andere patiënten. Deze bijeenkomsten bestaan echter niet zonder reden en veel lijders leren pas tijdens de

ze bijeenkomsten hun eigen situatie goed begrijpen.

TIP 4) MET DOEKJE, CHARME EN STIJL.

Madhen 1773909 1280

Als je tijdens chemotherapie je hoofdhaar helemaal kwijt bent, is een hoofdbedekking beslist een goed idee.

Het bereik hiervoor is groot: Sjaals, petten en pruiken bieden goede en ook mode

Pruiken zien er tegenwoordig heel echt uit, met echt of synthetisch haar, afhankelijk van wat je portemonnee zich kan veroorloven. Ziektekostenverzekeraars helpen mensen ook om een pruik te kopen. Zo kun je je pruik op maat laten maken naar je wenserne methoden om de probleemzone te bedekken. Het is al moeilijk genoeg om met deze situatie te maken te hebben. Je kunt een hoofddoek als een tulband ombinden, vooral voor vrouwen is dit een goede optie. 

HAARUITVAL CHEMO: LAST BUT NOT LEAST…

… je definieert jezelf niet door je haar. Je bent duidelijk meer dan alleen 

En ook niet je kapsel. Het enige wat je nieuwe, opgelegde stijl over je zegt, is dat je vecht. de stijl die iedereen van je gewend was. Al je goede, individuele karaktereigenschappen, je moed en je liefde bepalen je – niet je ziekte.

Voor jezelf. Voor je gezin. Voor je leven. Chapeau en houdt vo

Meer dan 100.000 mensen gebruiken al IMPERIO Haarvezels

Onzeker door je dunne haar of kale plekken?

Hier is jouw oplossing.
In 20 seconden weer vol en dik haar.
De waardering van shop.imperio-haarvezels.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 251 reviews.