Een vraag buiten de FAQ?
Chat met ons of bel:

085 - 06 01 030

Ma-Vr: 09.00-19.00

Frau Haarausfall Dutt Frisur

Welke vitamine tegen haaruitval?

Meer dan 100.000 mensen gebruiken al IMPERIO Haarvezels

Onzeker door je dunne haar of kale plekken?

Hier is jouw oplossing.
In 20 seconden weer vol en dik haar.

VITAMINE TEGEN HAARUITVAL

Heb je last van haaruitval en vraag je je af waarom het je overkomt? Alle anderen in je familie zijn gezegend met een volle haardos, maar jij verliest de dichtheid? Behalve genetische aanleg zijn er ook andere redenen die tot haarverlies kunnen leiden. Een gebrek aan vitamines bijvoorbeeld. In dit artikel kom je te weten welke vitamine tegen haaruitval je kunt nemen en wat belangrijk is.

WAT MAAKT JE HAAR ZO BIJZONDER?

vitamine tegen haaruitval We kunnen nu beginnen met de grondbeginselen van de scheikunde. Maar laten we dat terzijde laten. Eenvoudig gezegd is ons haar gemaakt van de basisbouwsteen eiwitten (proteïne, bestaande uit aminozuren). Eiwitten vormen 80% van de massa in elk van je haren. De rest bestaat uit water, vetten, mineralen en pigmenten.

Zoals de dames in een ballet, vormen aaneengeregen eiwitten een eiwitketen. Aan deze ketens zitten zijketens, die bepalend zijn voor onze haarstructuren.

Als het eiwit cysteïne aan twee uiteinden van deze zijketens heeft en deze uiteinden ontmoeten elkaar, dan kunnen ze een disulfidebrug vormen.

Zo worden de eiwitketens in plooien samengetrokken. Hoe meer disulfidebruggen er langs de eiwitketens zijn, hoe groter de kans dat het haar gekruld wordt. Er worden meer zijketens gevormd naarmate het haar zwaveliger is.

Je haar is dus iets heel bijzonders, want het zwavelgehalte in ons haar is net zo individueel als we zelf zijn.

GROEI, HAAR, GROEI!

Om ons haar goed te laten groeien, moet het verzorgd worden. En ook de hoofdhuid, want onze haarwortels, de zogenaamde haarfollikels, liggen in de middelste laag van de huid. Daaronder ligt de subcurtis (onderste huid) en daarboven de epidermis (bovenste huid). In de haarfollikel worden voortdurend cellen gesplitst, de trichocyten (matrixcellen). Zo worden voortdurend nieuwe haarcellen aangemaakt en groeit het haar langer en langer.

Om ons haar mooi te laten groeien en niet samen met de haarwortel uit te laten vallen, hebben onze haarwortels een constante bloedtoevoer nodig. Dit betekent dat de voedingsstoffen die we dagelijks binnenkrijgen ook aan de haarwortels worden doorgegeven.

Maar veel mensen slagen er gewoon niet in om een gezonde voeding in te passen in hun stressvolle dagelijkse leven. Dit vermindert ook de opname van essentiële voedingsstoffen. Een kritische blik op de eigen eetgewoonten kan zeker waardevolle inzichten opleveren. Het is mogelijk dat vitaminetekort de aanleiding is voor je haaruitval. Maar waarom zijn vitamines zo belangrijk voor gezond haar en helpt vitamine tegen haaruitval?

VITAMINE TEGEN HAARUITVAL – MOET IK NU PILLEN SLIKKEN?

Locken Dunkelhäutige Frau

Er zijn triggers voor haaruitval die geen verband houden met het uitvallen van haar.

Vooral als het gaat om stress of slechte voeding.

Want het kan tot 3 maanden duren voor een haar uitvalt. Dat de aanleiding een vitaminetekort kan zijn, moet je eerst bedenken.

Verschillende factoren werken in op een haarwortel voordat hij zijn houvast verliest. Als je langere tijd eet zonder voldoende toevoer van voedingsstoffen, worden ook de haarwortels op je hoofd niet van voldoende vitamines voorzien.

Vraag je je nu af of je wel genoeg vitamines inneemt? Laten we eerst eens nagaan hoeveel van welke vitamine je eigenlijk nodig hebt.

Deze essentiële vitamines tegen haaruitval zijn bijzonder belangrijk:

Maar waarom zijn ze zo belangrijk bij het voorkomen van haaruitval? Vitaminen zorgen voor de stofwisseling in de haarwortels. De speciale actieve vorm van vitamine B6, pyridoxaal fosfaat, is een belangrijke factor voor de regeneratie van de cellen binnen de haarwortel.

Biotine (B7 of H) beschermt de haarwortel ook tegen ontstekingen en de daarmee gepaard gaande verzwakking en uitval van het haar.

Misschien is het eerste waar je aan denkt het schap met alle voedingssupplementen in de drogist. Maar vergeet niet dat vitamines geen eenzame strijders zijn. Om ze goed te kunnen opnemen heeft je lichaam een complex samenspel van voedingsstoffen en sporenelementen nodig.

Dit is niet het geval met een capsule die slechts één geïsoleerd werkzaam bestanddeel bevat.

Het is daarom beter de vitamines via natuurlijke voeding op te nemen, als onderdeel van een gezonde voeding.

HAAR VALT UIT? BLIJF DAN VAN DEZE VOEDINGSMIDDELEN AF!

Een gezonde voeding omvat dagelijkse porties fruit en groenten, en ook granen, vis, vlees (tenzij je vegetariër bent) en peulvruchten.

Het is gemakkelijk uit te leggen waarom een pizza met ansjovis en tomaten niet gezond is. Vitamines die gedurende lange tijd aan hitte of licht worden blootgesteld, breken af. Pizza, patat of lang gekookt voedsel bevatten daarom nauwelijks genoeg vitaminen. Wie ook ’s avonds naar chips of popcorn grijpt, eet op zijn zachtst gezegd een suboptimaal dieet.

VITAMINE TEGEN HAARUITVAL – JE HAAR ZAL DOL ZIJN OP DEZE VOEDINGSMIDDELEN!

vitamine tegen haaruitval

Natuurlijk kun je op het internet een vrij uitgebreide verzameling gerechten vinden die je een idee of een impuls kunnen geven voor een gezondere levensstijl. Dit is natuurlijk erg handig en kan je helpen om een gewenste verandering in je eetpatroon door te voeren.

We hebben een lijst samengesteld van voedingsmiddelen die je direct in je mandje kunt stoppen en die, als ze evenwichtig gecombineerd worden, bijdragen tot gezonde haargroei:

Als je al last hebt van dunner wordend haar of haaruitval, zijn er andere manieren om je haar voller en dikker te laten lijken.

Je hoeft niet je toevlucht te nemen tot zulke radicale en kostbare methoden als haartransplantatie.

vitamine tegen haaruitval

Veel mensen vertrouwen op haarvezels, die eenvoudig op het haar worden aangebracht en met fixeerspray worden vastgezet.

Vooral voor mensen met een genetische aanleg voor dun haar of vroegtijdige haaruitval is deze methode heel zinvol.

VITAMINE TEGEN HAARUITVAL EN VOOR EEN GEZOND LICHAAM

Een gezond lichaam is de basisvoorwaarde voor een positieve levenshouding. Je haar is maar één indicator die, als je last hebt van haaruitval, je kan vertellen dat er iets mis is.

Net zoals je je auto van de juiste brandstof moet voorzien, heeft je lichaam de juiste “brandstoffen” nodig om de prestaties en het uiterlijk te behouden die je verlangt.

Je toevlucht nemen tot extra voedingssupplementen moet goed overwogen worden. Hoewel ze tekorten op korte termijn kunnen compenseren, moet samen met een deskundige beslist worden welke stoffen werkelijk tekort komen en welke combinatie van stoffen genomen moet worden.

Je dieet veranderen is een grote stap die velen uit gemakzucht vermijden. Breng je gezondheid niet in gevaar door onvoorzichtigheid. Vaak maakt het al een enorm verschil als je industriële suikerbommen en junk food links laat liggen en in plaats daarvan naar vitaminerijke snackwortels of een gesneden appel grijpt.

Bronnen:
Gunhild Heidkamp, dr. Med. Monika Toeller; Duitse Diabeteskliniek, Duits Diabetes Onderzoeksinstituut Düsseldorf,

Meer dan 100.000 mensen gebruiken al IMPERIO Haarvezels

Onzeker door je dunne haar of kale plekken?

Hier is jouw oplossing.
In 20 seconden weer vol en dik haar.
De waardering van shop.imperio-haarvezels.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 261 reviews.